Приємний сюрприз жіночої футбольної команди

5 лет назад 0

Просто чудово виступає два роки поспіль у чемпіонаті України серед жіночих команд футбольна дружина «Восход» зі Старої Маячки, що на Херсонщині.

Загорівся ідеєю створити жіночу футбольну команду підприємець, голова компанії СФГ «Восход»,  а нині ще і президент футбольного клубу «Восход» Віктор Пунгін.

Дебютувавши влітку 2017 року у турнірі серед професійних команд першої ліги, дівчата зі Старої Маячки не тільки радували своїх прихильників хорошою грою, а й виграли турнір першої ліги, перебравшися до еліти жіночого футболу країни.

У вищий лізі серйозно до команди з Херсонщини одразу не ставилися, але своєю грою тоді ще підопічні головного тренера Сергія Юдіна, який разом із Володимиром Борщенком зуміли в першій частині чемпіонату утримати команду серед претендентів на бронзові нагороди. «Восход», як іще два колективи, мала 17 очок і ділила місця з третього по п’яте.

За зимові канікули в тренерському штабі відбулися зміни. Головним тренером став Роман Заєв. Йому продовжував допомагати Володимир Борщенко. Начальником команди став Микола Полупанов.

Восходовки підсилили склад. До команди додалися ще висококласні футболістки. Це голкіпер Ірина Сандалова, що є гравцем збірної Казахстану. У нападі Ольга Осіпян, що теж виступає за збірну Вірменії. Прийшли українські дівчата Аліна Свергун та Олена Лимарь. Підтягнулися в майстерності й ті гравці, що вже грали у «Восході». Команда заграла більш упевнено і якісно. І як результат — за тур до фінішу чемпіонату забезпечила собі бронзові медалі вищого жіночого ешелону України. Тим самим вони  встановили своєрідний рекорд. Бо ще жодній з команд країни за такий короткий строк такого успіху не вдавалося досягти.

Президент ФК «Восход» Віктор Пунгін.

Одразу після цієї події президент ФК «Восход» Віктор Пунгін та головний тренер Роман Заєв відповіли на кілька запитань кореспондента онлайн газети «Вгору».

— Вікторе Олександровичу, приймайте вітання. «Восход» одразу перейшов із дебютантів у призери. Хвилювалися перед цією вирішальною грою?

— Так. Гра з «Родиною-Ліцей» із Костополя була дуже нервовою  Хоча наші дівчата і вищі за майстерністю, але в разі перемоги чи нічиєї у цій грі для нашого «Восходу» ще були в нагороду бронзові медалі. А у випадку невдачі суперниці зі Львова нас би обійшли. А так дівчата просто молодці.

  – Тепер не жалкуєте, що зайнялися жіночою командою  і вкладаєте великі кошти у «Восход»?

— Ні не жалкую. Однозначно не марно вкладаю кошти. Результат є. Ось ми в останній час граємо в Олешках. Уболівальники приходять і підтримують команду. У нас висококласні виконавці. Вдало  підібраний тренерський склад. Велике «спасибі» Роману Миколайовичу Заєву. Він зміг підтягнути команду.  Якби не він, навряд чи ми змогли б завоювати бронзові нагороди.

— На цьому не зупиняєтесь?

— Ні. Ми йдемо далі. У нас із Романом Миколайовичем є розробки на 2019-20 роки. Будемо підсилювати склад. Сподіваємося, що й  Стара Маячка матиме свій стадіон для тренувань та ігор. Плани великі. Але час покаже.

Головний тренер команди «Восход» Роман Заєв (справа) дає інтерв’ю.

— Романе Миколайовичу, приймайте вітання. Адже для багатьох стало несподіванкою, що «Восход» завоював бронзові медалі в дебютному чемпіонаті.

— Дякую. Було б іще більшою несподіванкою, аби ми не завоювали бронзові медалі. І добре, що так усе склалося. Стосовно важкої останньої гри з костопільською командою «Родина-Ліцей». Було дуже велике психологічне навантаження. Я вдячний дівчатам, що вони здолали хвилювання і виграли цей важливий матч. Взагалі вони виконали великий обсяг роботи у підготовці до другої частини чемпіонату. І вона дала необхідні результати.

— Але життя триває і зупинятися на досягнутому зарано?

— Однозначно. На наступний рік великі плани. Нам ще працювати й працювати, аби складати конкуренцію двом провідним командам країни: харківським «Житлобуду-1» та «Житлобуду-2». А для цього ще потрібно підсилити склад команди.

Кращий бомбардир команди (зліва) Юлія Стець та капітан команди Тетяна Левицька.

— У своєму невеличкому інтерв’ю президент ФК «Восход» Віктор Пунгін, казав, що вже розроблений план на два найближчі роки. Є над чим працювати на перспективу?

— Я вдячний президенту. На сьогоднішній день усі умови, які ми ставимо перед ним для команди, він виконує. Потрібно віддати йому належне. Така плідна праця, таке ставлення команди і дає позитивний результат.

— Успіху Вам і дівчатам. І хай приймають вітання від усіх уболівальників Херсонщини.

— Спасибі.

Чемпіонат ще не завершився. У суботу, 1 червня, «Восход» зіграє заключний матч чемпіонату на виїзді вже з нинішнім чемпіоном країни командою «Житлобуд-1» з Харкова. Гра буде важкою для наших дівчат, адже суперниці провели 17 матчів. Усі виграли. Причому забивши 107 м’ячів і пропустивши лише один.

Крім того, 8 червня у Львові «Восход» гратиме у фіналі Кубка України і все з тим же «Житлобудом-1». Побажаємо нашим дівчатам показати пристойну гру і вдало завершити сезон.

Бронзові призерки чемпіонату країни команда «Восход».