65-річчю Нової Каховки присвятять кінострічку

7 лет назад 0

Новокаховська міська рада виділила 250 тисяч гривень на зйомки документального фільму про своє місто, до його 65-річчя, яке тут відзначатимуть наприкінці вересня 2017 року. Частину коштів виділили раніше, а решту — 199 тисяч передбачили у щойно затвердженому бюджеті-2017. Знімати фільм буде київська студія "Лад".

Тут залишається тільки сподіватися на те, що результат буде принаймні цікавим. Адже попередній досвід Нової Каховки у замовленні документальних стрічок про своє місто був, м'яко кажучи, невдалим.

Мова про стрічку київського режисера Анатолія Слісаренка "Признание в любви", зняту в 1991 році спеціально до 40-річного ювілею Нової Каховки, пише Вгору.

Ідея створення того фільма була самого Слісаренка. Він сам запропонував нам зняти цю стрічку і запросив у громади за це 200 тисяч рублів (ще радянських). Кошти були дуже великі, враховуючи, що весь бюджет міста тоді становив 9 мільйонів руб , — розповів тодішній міський голова Нової Каховки Вадим Мерзлов. —  Ми зі Слісаренком домовилися про те, що заплатимо йому половину суми, ці кошти знайшли в бюджеті. А за те, що інші 100 тисяч руб. докладає сам режисер домовилися, що місто не втручатиметься в знімальний процес. Нині ситуація інша. Місто буде контролювати всі етапи роботи над фільмом, які вже, до речі, розпочалися. Студія вже розшукала чимало цікавих архівних відеоматеріалів, якими поділилася з нами. Частина з них увійде до фільму, проте сам він буде в основному присвячений сьогоденню Нової Каховки.