«OPEN DATA FORUM» про діджиталізацію держави та суспільства

5 лет назад 0

Український уряд оголосив про новий напрямок роботи – діджиталізацію. Освіта, медицина та інфраструктура – головні сфери цифрової трансформації. Як до нових умов пристосовуватися громаді та які інструменти застосувати у новітньому технологічному просторі? В Херсоні відбувся п’ятий регіональний «OPEN DATA FORUM».
Здорова конкуренція та боротьба із корупційними схемами. Відриті дані сьогодні це крок до нового, покращеного життя. Купівля квартири чи автомобілю, бронювання готелів і укладання бізнес-договорів, – відтепер все це можна буде перевірити в один клик за допомогою сервісу «YouControl».
Цифрова комунікація можлива і в освітньому просторі. «OpenSchool» – найбільш успішна на сьогодні система прозорості бюджетів шкіл. За п’ять років функціонування до цієї онлайн-платформи вже долучилися 560 закладів освіти з 15 українських міст.
Розробники «OpenSchool» діляться: інформаційно-технологічні запити суспільства змінюються з кожним роком. Тому нині представили новий додаток до системи – чат-бота.
Надання інноваційних послуг з охорони здоров’я сьогодні також потребує відкритих даних. Проте, в цьому випадку, персональні дані та історію хвороби пацієнта зможе побачити лише його сімейний лікар.
Цьогорічний форум присвячений не тільки відкритим даним, але й електронній демократії. Радник з діджиталізації голови Херсонської облдержадміністрації Андрій Богданович зазначає, ці поняття є невід’ємними складовими один одного та пояснюють їх значимість для суспільства.
Представниця Музиківської ОТГ Людмила Погрібна ділиться: перехід до Електронної-демократію це не лише виклик часу та законодавча вимога, це й умова громади. Адже відкриття даних стимулює створення нових послуг та поліпшує взаємодію суспільства із органами влади.
Організатори форуму «OPEN DATA FORUM» наголошують, Україна має достатній технічний та ресурсний потенціал в цифровій сфері. Тому під час заходу презентували виключно українські продукти, більшість з яких є безкоштовними для користування вже сьогодні.