«Батьківщина» підтримала Всеукраїнську акцію «НІ виборам за законом Януковича!»

6 лет назад 0

Сьогодні по всій країні відбулась масштабна акція «НІ виборам за законом Януковича!». Учасники акції вимагали від Верховної Ради прийняти у другому читанні та в цілому проект Виборчого кодексу, що передбачає запровадження пропорційної системи голосування з відкритими регіональними списками.


До Всеукраїнської акції долучилися також і херсонці. Сотня небайдужих мешканців міста зібрались на головній площі міста, аби продемонструвати готовність до змін у виборчому законодавстві України. Ініціативу із запровадження пропорційної системи із відкритими регіональними списками підтримали демократичні політичні сили, такі як «Всеукраїнське об’єднання « Батьківщина», «Самопоміч», «Рух нових сил», «Всеукраїнське об’єднання «Свобода», «Національний корпус», «громадянська позиція Анатолія Гриценка», «Демальянс».

Кожен представник політичних сил висловив позицію своїх партій щодо виборчого закону Януковича та запровадження пропорційної системи з відкритими регіональними списками.

"У 2014 році було сформовано новий склад Верховної Ради. Тоді демократичні сили підписали коаліційну угоду, одним із пунктів якої було прийняття нового виборчого законодавства із відкрити партійними списками. Але ні у 2015-му, ні у 2016-му, ні у 2017 роках цього зроблено не було. У Верховної Ради залишилось півтора року, аби це зробити. Тому ми сьогодні зібрались тут, аби змусити народних депутатів виконати цей пункт коаліційної угоди, під якою вони всі ставили підписи" , — закликав учасників акції депутат Херсонської міської ради від «Батьківщини» Станіслав Трошин.

Наприкінці акції херсонці підписались під зверненням до Верховної Ради України із вимогою скасувати виборчий закон Януковича та прийняти у другому читанні та в цілому Виборчий кодекс із запровадженням пропорційної системи із відкритими партійними списками