Благодатний вогонь передано до Криму

7 лет назад 0

Сьогодні близько 16.30 на тимчасовій адміністративній межі в Чонгарі священики церков УПЦ КП отець Євген (Сидоренко) та отець Сергій (Замараєв) спільно та за сприяння голови ОДА Андрія Гордєєва передали священний вогонь людині, яка має доставити  його до Кафедрального Собору у Сімферополі.

Наскільки складно було передати вогонь до Криму цьогоріч прокоментував отець Євген:

«В 2016 році ми змогли передати вогонь в Кримську Єпархію, проте це  сталося якимось  чудесним чином. В цьому році було складніше. Та ми все ж таки змогли це зробити. І зараз чекаємо з Криму підтвердження отримання людьми Благодатного вогню. Це дуже важливий символічний момент. Ми передали не просто вогонь, ми передали іскру, нашу любов, турботу, надію та віру в те, що скоро Україна відновить свої кордони».

 В свою чергу очільник області Андрій Гордєєв наголосив, що цей  день знаменний, тому що вдалося доставити священний вогонь до Криму. Цей вогонь є символом нашого єднання:  «Таким чином ми ще раз підкреслили, що Крим – це Україна. Що Херсонщина завжди буде регіоном, де люди ніколи не змиряться з тим, що поряд окупована територія, і те, що кримчани, не зважаючи на ризик, все ж таки йдуть за вогнем. Це означає, що жага до волі та свобода в Українському Криму дуже велика».