Близько 71 млрд грн передбачено у 2018 році на монетизовані субсидії, — Мінрегіонбуд

6 лет назад 0

Вчора під головуванням заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Едуарда Кругляка відбулась селекторна нарада щодо проходження опалювального сезону 2017/18 в Україні.

Участь від Херсонщини взяв заступник голови ОДА Олександр Адамчик.

Як зазначили під час селектору представники соціальної політики Міністерства на 2018 рік передбачено близько 71 млрд грн на монетизовані субсидії. Також з 1 січня зміняться правила монетизації, серед яких те, що монетизація розрахунків по субсидіях буде відбуватись на рівні підприємств, які надають послуги.

В Херсонській області у 2017 році на фінансування пільг та житлових субсидій населенню з оплати енергоносіїв та житлово-комунальних послуг передбачено 1395,8 млн грн. Нараховано вказаних послуг на 1739, 0 млн.грн.

Монетизація буде відбуватись у три етапи: перший етап включатиме монетизацію розрахунків за субсидіями на рівні підприємств — надавачів послуг. На другому етапі — підготовка системи до проведення монетизації субсидій на рівні домогосподарств (створення необхідної інфраструктури, створення єдиного реєстру та бази даних субсидиантов і їх верифікація тощо). Третій етап — монетизація субсидій на рівні домогосподарств.

Метою цих змін є перехід на прозорі і своєчасні розрахунки "живими" грошима за субсидіями між державою і виконавцями послуг.

Прес-служба Херсонської ОДА