Чаплинські бандюки: «Усім, хто давав інтерв’ю, буде хана»

4 года назад 0

  • Новини / ТОП
  • 0
  • 0

Чаплинські бандюки: «Усім, хто давав інтерв’ю, буде хана» Дата: 13/07/2020

Будівництво МАФів на центральному вході до ринку в Чаплинці викрило декілька системних «наривів», які з’явилися у цьому затишному і тихому колись селищі у херсонських степах, що знаходиться майже на кордоні з окупованим Кримом.

Під час візиту знімальної групи телеканалу «Херсон плюс» на місце будівництва, журналістів одразу оточило з десяток молодиків, якими керували троє. Перший – Володимир Артюшенко – представився головою осередку ГО «Єдиний щит» і відверто хизувався своєю «кришею», другий – його син Максим. І третій – депутат Чаплинської селищної ради Михайло Палян. Матюки, штовханина, заборони знімати – ось це і є перешкоджання журналістській діяльності.

По факту був викликаний наряд поліції, написані заяви. У тому числі депутат Чаплинської селищної ради Оксана Сидоренко написала заяву на погрози її життю та здоров’ю з боку нападників. Заяви були зареєстровані у журналі Чаплинського відділку поліції, але й досі не внесено до ЄРДР.

Тож кілька запитання до полковника поліції Олександра Прокудіна, начальника ГУ НП в Херсонській області: «Чому поліція ніяк не реагує на заяви журналістів Херсонщині, щодо перешкоджання їх професійній діяльності? Невже Артюшенко має в Чаплинці когось вбити, щоб з нього зняли статус недоторканості від поліції, на нього не розповсюджується дія кримінального кодексу?»

На будівництво МАФів немає рішення виконкому Чаплинської селищної ради. Паспорт прив’язки до місцевості на облаштування тимчасових споруд не підписала архітектор ОТГ, а підписала архітектор райдержадміністрації, яка не врахувала інфраструктуру (водогін та високовольтні дроти) та умови протипожежної безпеки.

Тож запитання до голови ОДА Юрія Гусєва: «Чому ваші підлеглі, співробітники райдержадміністрацій підписують документи, які збурюють цілі громади?»

Сьогодні до редакції телеканалу «Херсон плюс» зателефонували налякані жителі Чаплинки. Одразу після від’їзду знімальної групи будівництво МАФів продовжилося. До всіх, хто давав інтерв’ю  тележурналістам, приїхала трійка – двоє Артюшенків та Полян – викликали на розмову, залякували, примушували писати заяву в поліцію, що це журналісти змушували давати інтерв’ю, змушували казати, що людям не подобається будівництво. А насправді, мовляв, продавці на ринку не проти МАФів на вході.

Детальніше в аудіо записі телефонної розмови.

Прізвища тих, хто телефонував, на їхнє прохання не називаємо. Голос змінено… Люди бояться… Гангстерське Чикаго 30-х років…