У Херсоні для постраждалих від затоплення людей облаштували два центри тимчасового прихистку

9 месяцев назад 0

У Херсоні для людей, житло яких постраждало від затоплення через теракт росіян на Каховській ГЕС та російських обстрілів, облаштували тимчасовий прихисток.

Про це повідомляє очільник ХМВА Роман Мрочко.

Тимчасовий прихисток для постраждалих людей у Херсоні. Фото зі сторінки Романа Мрочка

Як зазначається, прихисток люди отримають у школі та гуртожитку Херсона. Одну зі шкіл у Шуменському мікрорайоні облаштували всім необхідним.

Гуманітарна організація "Проліска за фінансової підтримки Гуманітарного фонду для України (UHF), Управління ООН із координації гуманітарних справ/ OCHA Ukraine допомогли забезпечити постраждалих херсонців побутовою технікою, меблями, господарчими товарами, ідеться в дописі.

Також у гуртожитку обладнали навчальний клас, який забезпечили  моноблоками, принтером, роутером. Так, мешканці мають змогу отримувати інформаційні послуги, дистанційну освіту та спілкуватися з близькими, повідомляє начальник.

Фахівці гуманітарного центру «Проліска» надають постраждалим психологічну підтримку, допомагають розв'язувати соціальні питання. У межах проєкту цієї громадської організації забезпечили сім місць компактного проживання вимушених переселенців у Херсонській області, інформує Мрочко.

Читайте нашу нову історію про те, як у центрі реінтеграції звільнених та бездомних осіб "Надія" допомагають постраждалим від війни. Люди похилого віку, родичів яких знайти не вдається, залишаються постійними мешканцями центру, тут про них добре дбають. Але останнім часом коло людей, яким допомагає Центр Надія, значно розширилося.