Для участі у фестивалі «Чіга — Біга» подбайте про РРО та ліцензію

6 лет назад 0

Для суб’єктів господарювання, які прийматимуть участь у проведенні фестивалю вуличної їжі, який відбудеться на Херсонщині 05 серпня 2018 року в с. Залізний Порт, Головне управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі нагадує:

При оформленні заявок на участь у тимчасових масових заходах суб’єктам господарювання слід враховувати заборону продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних,  слабоалкогольних напоїв без наявності ліцензії та у невизначених для цього місцях торгівлі.

За своєю суттю у період таких заходів здійснюється виїзна торгівля за межами основного приміщення (магазину, ресторану, кафе, інше) через допоміжні засоби пересувної мережі: спеціального технологічного обладнання розносок, лотків, столиків тощо. При цьому слід пам’ятати, що чинним законодавством при виїзній торгівлі взагалі заборонено реалізовувати алкогольні напої, у тому числі пиво.
 
Відповідно до норм діючого законодавства України суб’єкти господарювання до початку ведення господарської діяльності з роздрібного продажу алкогольних напоїв зобов’язані отримати відповідну ліцензію та мати реєстратор розрахункових операцій.  

Варто згадати й таке: за продаж алкогольних напоїв без наявності ліцензії продавець підпадає під фінансові санкції у розмірі від 17000 грн. та несе  адміністративну відповідальність з конфіскацією алкогольних напоїв та виручки, отриманої від їх продажу.

За інформацією прес-служби Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі