Електронні послуги активно входять у життя каховчан

6 лет назад 0

Не перший рік Каховка залишається на Херсонщині одним із лідерів у впровадженні сучасних електронних сервісів, покликаних спростити життя громадян, зекономити їх час та зусилля.

Однією з таких прогресивних онлайн-систем є Інтернет-портал електронних державних послуг iGov. Завдяки підключенню міста до нього каховчани здобули можливість більш комфортно й оперативно отримати необхідну послугу.

Чого варто лише запровадження системи iGov у роботі міського ЦНАПу! Завдяки цьому нововведенню одержати такі вкрай запитувані документи, як закордонний паспорт або ID-картка (оформлення та видача паспорта громадянина України (ID-картки) по досягненні 14-річного віку, стало значно простіше.

Не меншою популярністю користуються електронні послуги, що надаються відділом реєстрації місця проживання осіб Каховської міської ради. Наприклад, отримати довідку про склад сім'ї або про зареєстрованих у приміщенні осіб (вона необхідна для оформлення цілого ряду державних субсидій, пільг і виплат) також можна за допомогою потралу iGov, навіть не виходячи з дому.

У випадку, якщо інформації про вас не виявиться у реєстрі жителів міста, ви зможете особисто внести у нього відповідні відомості, надавши сканкопії потрібних документів через Інтернет.

Таким чином каховчани фактично отримують персональний онлайн-кабінет жителя, який пов'язаний із багатьма реєстрами даних і в якому відображуються усі документи, замовлені через iGov.

Що ж стосується механізму надання довідки про склад сім'ї або про зареєстрованих у приміщенні осіб, то її сканкопія надсилається офіційним листом на електронну адресу заявника. А ті, хто зажадають оригінал цього документа з «мокрою печаткою», можуть забрати його у відділу реєстрації місця проживання осіб.

Подібна процедура застосовується під час надання іншої, не менш актуальної, Інтернет-послуги – довідки про реєстрацію місця проживання/перебування особи (для отримання ID-картки). Там же міститься покрокова інструкція дій. Ця електронна послуга стане у пригоді підліткам та їх батькам, значно скоротивши шлях до документа, який засвідчує перевтілення дитини на майже дорослу, самостійну людину.

Останнім часом все більше жителів Каховки використовують систему iGov, віддаючи належне її зручності та надійності.