Гончарівка не розлучається з користувачами навіть на карантині!

4 года назад 0

Хоча карантин дійсно доволі суттєво змінив життя українців, змусивши вчитися жити у новій реальності, це не привід відмовлятися від своїх звичок. Ми ж бо живемо у прекрасний час, коли побачення не можуть перервати навіть відстані й заборони. Так, віртуальні зустрічі – це зовсім не живе, душевне спілкування. Але карантин рано чи пізно закінчиться, і всі ми знову будемо насолоджуватися приємними компаніями друзів та однодумців. А поки маємо слушну нагоду вдосконалювати свої знання, не припиняти саморозвиток та все це поєднувати з домашнім дозвіллям.

Саме тому Херсонська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Олеся Гончара не перестала надавати послуги своїм користувачам. Аби вимушена розлука минула безболісно, працівники книгозбірні продовжують навчання та проводять засідання клубів, які дуже популярні у херсонців. Просто на деякий час Гончарівка перейшла в онлайн.

Так, на базі бібліотеки тривають зустрічі з яскравою пухнастою Кіміко Такарою. Скориставшись досягненнями сучасних інформаційних технологій, проєкт «Читаймо разом з Кіміко» вийшов на новий рівень – тепер щосуботи маленькі читачі мають нагоду поспілкуватися та прочитати улюблену казку уважній чотирилапій слухачці, сидячі вдома.

Не залишилися без діла і члени англійського граматичного клубу. За допомогою онлайн-платформи «Zoom» учасники мають змогу в дистанційному режимі повторювати вже знайомі теми та вивчати нові правила непростої англійської граматики. І хоча вони з нетерпінням чекають на можливість зустрітися офлайн, усі дійшли згоди: в умовах карантину онлайн-зустрічі – це найкраща можливість. До речі, якщо ви або ваші діти вивчаєте англійську мову, але не бажаєте зубрити слова – тоді обов’язково відразу після закінчення карантину скористайтесь розумною ручкою «Smart Koala», яка нещодавно надійшла до відділу документів іноземними мовами Гончарівки. Ця ручка читає англійською, українською та російською мовами окремі слова та найвідоміші казки у виданнях, розроблених спеціально для пристрою.

Не зупиняв своєї кропіткої роботи і клуб із вивчення української мови. Усі, хто бажає покращити свої знання, підготуватися до ЗНО чи ж і зовсім розпочати вивчати українську мову, мають можливість скористатися конспектами занять із граматики. У них можна знайти не тільки правила, а й безліч цікавих завдань, які допоможуть якнайкраще закріпити та засвоїти отримані знання. Конспекти доступні на сайті бібліотеки.

Книгозбірня не перестає радіти з того, що, як тільки-но обмеження буде знято, користувачі зможуть познайомитися й із новими виданнями, які нещодавно вийшли друком у Херсоні. Так, книголюби із клубу «Кобзар» представлятимуть п’ятий випуск серії «Книжник Володимир Бистров у спогадах херсонських книголюбів», підготовлений спільними зусиллями клубівців і Гончарівки. Також у ці незвичні для всіх нас дні в Херсонській філії Видавничого центру «Просвіта» в рамках серії «Бібліотечка Арт-лабораторії «Українська Хата – талантами багата» вийшла поетична збірка Олега Тимкова «Просив руки». Арт-лабораторія функціонує на базі відділу мистецтв обласної книгозбірні, тож скоро усі бажаючі зможуть погортати сторінки збірки поета.

Триває і науково-дослідна робота працівників, на сайті розміщуються нові випуски бібліографічних покажчиків та довідкових видань. Зокрема, на порталі книгозбірні можна ознайомитися з багатьма розвідками щодо видання та оформлення перших в історії книжок та зародження друкарства. Також до Всесвітнього дня книги і авторського права співробітники підготували ґрунтовне дослідження з розвитку і становлення поняття інтелектуальної власності. І ще – багато-багато іншого, не менш цікавого.

Тож книгозбірня запрошує всіх відвідати її вебсайт і з нетерпінням чекає на реальні зустрічі у власних стінах!