Херсон знову «пливе». Зливова каналізація не справляється

6 лет назад 0

У Херсоні четвертий день проходять сильні зливи і кожен раз ми містяни бачать одну «картину». Місто буквально «пливе», потопаючи у дощовій воді. Система зливової каналізації не справляється з таким напливом дощової води. Водії ж вимушені не їхати, а буквально «перепливати дороги» на своїх автівках.

«Зараз великий потік води і каналізаційні труби не справляються з таким напливом, хоча вони працюють на повну потужність. Але приблизно через годину після припинення дощу вода зникне», — запевняє т.в.о. директора КП «Дорожник» Олександр Золотарьов.

По місту встановлено приблизно 600 зливових решіток. У КП «Дорожник» зазначили, що вони чистять лише люки, які забиті повністю, оскільки всі неможливо почистити у зв‘язку з недостатньою кількістю техніки та фінансів.

"Чистяться лише ті, де великий потік води — це Корабельний район, вул. Ілюши Куліка, проспект 200-років Херсону та на мкр Острів", — додав Золотарьов.

Варто зазначити, что КП "Дорожника" має в своему арсеналі спеціальну техніку для прочистки зливової каналізації. Таку машину було куплено у 2016 році за за близько 1,2 млн гривен. Як зазначила у соцмережах журналістка та громадська діячка Євгенія Вірлич, техника простоює у боксі та не використовується.

"З директором КП я спілкувалась. Каже, що стоїть машина, красива. Бо зараз триває інвентаризація", — пишет Вірлич. 

За прочистку решіток сьогодні навіть узялися місцеві комунальники. Так на Корабельній площі бригадир одного з комунальних підприємств намагався прочистити решітку каналізації вручну. Згодом до нього приєднався ще один робітник.

Автор: Антон Костюк