Херсонці вийшли на мітинг

3 года назад 0

У Херсоні 3 грудня о 10.00 члени профспілок вийшли на мітинг. За словами організатора та голови облміжпрофради Анатолія Добровольського, акція має інформаційний характер і тому вони не очікують, що до них хтось вийде з чиновників.

Біля кінотеатру Україна у середмісті Херсона зібралося близько 20 людей. Вони — представники різних трудових колективів. Вимог у мітингарів декілька. Це — і підтримка з боку влади працівників, підприємців і безробітних під час пандемії, і підвищення мінімальної заробітної плати, і збільшення зарплати медикам та освітянам, і щоб не збільшували тарифи на енергоносії та комунальні послуги, і щоб не просували у Верховній Раді законопроєкти, які порушують трудові права людей.

"Усі вимоги ми виклали письмово у зверненні до обласної адміністрації, у міську раду. Ми не чекаємо, щоб до нас виходили тому, що всі ці питання мають вирішуватися на вищому рівні: ВР, Кабмін, Президент. Всі звернення і туди пішли. Профспілки звернулися до міжнародних наших партнерів. Ми працюємо", — говорить голова облміжпрофради Анатолій Добровольський.

Вісімдесятидворічний Юрій Бачкала у профспілці 37 років, із них — 28 — голова облради профспілок працівників рибного господарства. Чоловік проти змін у законопроєкті "Про працю”. Говорить, вони нівелюють права працівників і знищують профспілки.

"Стосовно цього трудового кодексу. Якщо буде прийняті ці зміни до нового трудового кодексу , то взагалі, ми , профспілки, не зможемо захистити працівника. Ми не зможемо захистити людину. Ми втратимо можливість допомагати", — говорить голова обласної ради профспілок працівників рибного господарства Юрій Бачкала.

Організатори планували провести трьохгодинну акцію, але через дощ вона тривала пів години.