“Херсонгаз” попередив: борги тепер списуються автоматично з рахунків боржників

3 года назад 0

“Херсонгаз” попередив своїх споживачів, що тепер гроші в боржників будуть списувати автоматично з їхніх рахунків.

Таке право з’явилося в комунальників, коли Міністерство юстиції України наказом № 1061/5 від 23.03.2021 року дозволило державним і приватним виконавцям накладати арешт на рахунки боржників за комунальні послуги, а банкам – автоматично списувати кошти з таких арештованих рахунків.

Таким чином, щомісяця постачальник послуги надає актуальну інформацію до банківської установи не тільки про суму до оплати за послугу, але і про заборгованість.

У разі не погашення суми боргу, або не звернення до відповідної комунальної структури для актуалізації інформації та продовження накопичення боргу – питання передається до суду, а далі державному або приватному виконавцю.

Виконавець у свою чергу, в разі невиконання рішення суду протягом 10 днів, вносить боржника в систему автоматичного списання боргів з банківських рахунків боржника, але вже із врахуванням судових витрат та витрат роботи виконавця.

У зв’язку із цим АТ “Херсонгаз” звертається до усіх споживачів із проханням своєчасно та в повному обсязі сплачувати за спожиті послуги, щоб не накопичувати заборгованість і не доводити справу до суду.