Херсонка обурена преференціями для кримчан

7 лет назад 0

Херсонська активістка Євгенія Вірлич веде блог про Крим з моменту окупації і нерідко відстоює права постраждалих від окупації кримчан, але цього разу вона обурюється наглістю окремих жителів півострова та недолугістю чиновників, які створюють умови для кримчан на материковій частині України:

"Може я чогось не розумію? Для кримчан — без ЗНО! А для "материкових"? Мова йде про рівні права, тож де рівність? Я цю кримську "рівність" спостерігаю чи не щодня — набридло, аж у вухах дзвенить. Як кримчанка, я маю право на критику у повному обсязі, — пише Євгенія.

Проукраїнські кримчани — абсолютно ВСІ! — ніколи не "качають" права і діють в рамках закону. Тоді як кримська вата нахабом лізе в усі українські державні структури на материку, волаючи при цьому "ми з Криму — ми поза чергою"! І це "поза чергою" обертається в УТИСКАХ інших українців, які — НА СЕКУНДОЧКУ — вибороли своє право на вільну неокуповану землю, волонтерять і допомагають армії, яка ЗМУШЕНА була активізуватись і у військових протистояннях виборювати наше право — загальноукраїнське — бути вільними. І от саме для кримської вати зараз реалізується можливість вступити до українських вишів без ЗНО.

І на тлі цього — без ЗНО для кримчан! Бінго! Вони проходять тест на українськість? Принаймні на знання української мови, літератури та історії? Повірте кримчанці: якщо кримчани складуть іспит з української мови, літератури та історії, вони автоматично перейдуть на бік українськості. Але ж вони можуть вступати без ЗНО. Супер!

Ця країна не лише виштовхує адекватних людей — вона ще й лобіює НЕадекватних.

З.І. В процесі бесіди виявилось, що кримчани не здають ЗНО, але здають мову, історію, спецпредмет. Але де ця інформація у рекламі? Де це вказано на бордах? Усі бачать лише "без ЗНО" та безкоштовно — без подробиць. А це викликає конфлікт і відповідне ставлення до кримчан як до зрадників.

З.І.І. Іще й посилання для кримчан на сайти, які в Криму фіг відкриєш. Т — турботливість.

З.І.І.І. Роял-флеш: іще й російською".