Херсонська обласна рада забезпечила лікарню новим медобладнанням

6 лет назад 0

3 липня голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер відвідав КЗ «Херсонська дитяча обласна клінічна лікарня». Відтепер там працюють сучасні апарати ШВЛ (штучної вентиляції легенів) та УЗД (ультразвукового дослідження).

Тривалий час у закладі був відсутній пересувний УЗД апарат. Діти, які перебували у тяжкому стані, не обстежувалися у повному обсязі. За кошти обласного бюджету придбано УЗД апарат вартістю – 895,5 тис. грн, що значно поліпшить діагностику захворювань у дітей, та апарат ШВЛ (штучної вентиляції легенів), вартістю 1 189,1 тис. грн., що дасть можливість забезпечити якісну медичну допомогу дітям, які знаходяться у критичному стані.

«Ми давно говорили про необхідність придбання даного обладнання, і, нарешті, вдалося це зробити. Проте ми не зупиняємося, а рухаймося далі. Дитячій лікарні ще багато чого необхідно, тому нам з депутатами треба бути добре попрацювати, аби віднайти потрібні кошти. Забезпечити лікарні найнеобхіднішим обладнанням – мета на найближчий час» , – прокоментував придбання Владислав Мангер.

До цього часу відділення анестезіології з палатами інтенсивної терапії було обладнано апаратами ШВЛ, які морально та технічно застарілі. Апарати отримано у 2005-2009 роках, тому забезпечити повноцінну дихальну підтримку дітям старше 1 місяця ставало неможливо. У поточному році, за кошти обласного бюджету, для відділення анестезіології з палатами інтенсивної терапії необхідну техніку врешті придбано.