Як діють карантинні обмеження в Україні та Франції

3 года назад 0

Вже майже рік у світі панує пандемія Covid-19. Інфекція вражає всіх без виключення, тож захисні маски, температурний скринінг, соціальна дистанція та систематична дезінфекція – обов`язкові заходи для щоденного дотримання. Представник ГУ Держпродспоживслужби в Херсонській області пояснює, херсонцям ігнорувати правила не варто.

Наразі Україна обмежується карантином вихідного дня, що запроваджений Кабміном та регулюється постановою №641. За словами пана Тараса, згідно цієї постанови забороняється робота басейнів, фітнес-клубів, проведення масових заходів тощо.

І допоки представники української влади ще вагаються стосовно введення повторного жорсткого карантину, деякі країни Європейського Союзу вже місяць живуть в обмежувальних умовах. Журналісти Херсон плюс зв’язалися з пані Іриною, яка вже три роки проживає у Парижі та дізналися всі подробиці.

З моменту введення другої хвилі жорсткого карантину у Парижі, прогулянки заборонені. А кожна особа має звітувати, за яких причин опинилася на вулиці, аби не отримати чималий штраф.

Школи, садочки продовжують працювати у звичайному режимі. Натомість батькам заборонено заходити на територію. Щодо ресторанів, барів та інших заклади, які не потрапляють до переліку першої необхідності, вони припинили своє функціонування. За словами пані Ірини, місцеві жителі вже не так бояться карантину, про це свідчить щоденна кількість людей у супермаркетах та громадському транспорті