“Жива” сенсорна підлога для дітей з особливими потребами з’явилася в ХДУ

5 лет назад 0

На підлозі розквітають квіти та метушаться комахи. У Херсоні з’явилася єдина на всю область сенсорна підлога. Ноу-хау спеціально розробили українські технологи для навчання дітей з особливими потребами. Ця підлога знаходиться в інклюзивно-ресурсному центрі на базі ХДУ.
«Сонячні» діти, малеча з порушенням аутичного спектру, діти з гіперактивністю або ДЦП. Інклюзивно-ресурсний центр та сенсорна підлога розраховані задовольнити освітні потреби маленьких користувачів різних категорій. Також центр розрахований на підвищення кваліфікації педагогів-дефектологів.
У багатьох учбових закладах вже є інтерактивні сенсорні дошки. У добу комп’ютерів, смартфонів та планшетів дітям набагато цікавіше і навіть легше отримувати знання з екранів електронних девайсів. Переваги сенсорної підлоги в тому що малеча може бігати і стрибати по ній одночасно виконуючи завдання.
Доволі простий інтерфейс українською мовою, завдання у формі комп’ютерних ігор все це сприяє розвитку пізнавальної активності кожної дитини без винятку.
Інклюзивно-ресурсний центр почне приймати маленьких відвідувачів з вересня, абсолютно безкоштовно. У першій половині для у центрі працюватимуть та навчатимуться студенти та молоді фахівці. Пообіді по сенсорній підлозі буде кататися малеча.