Кримчани одружуються і отримують паспорти на Херсонщині

6 лет назад 0

Лише в одному – Новотроїцькому підрозділі  ДМС України на Херсонщині,  було оформлено у 2017 році більше 4 тисяч паспортів громадян України. Про це  йшла мова на засіданні робочої групи з вирішення актуальних питань тимчасово окупованої території України в Криму, передає ПІК з посиланням на інформацію, оприлюднену Представництвом  Президента України в АРК.

"За даними територіального підрозділу ДМС України у 2017 році в Новотроїцькому підрозділі було оформлено більше 4000 паспортів громадян України для кримчан (що навіть більше,  ніж кількість паспортів, виданих мешканцям району). Наголошувалося, що в Новотроїцьку протягом 2017 року  було оформлено більш 300 свідоцтв про народження та зареєстровано більше 30 шлюбів для кримчан", – йдеться у повідомленні.

Учасники засідання прийшли до згоди щодо потреби налагодження регулярного пасажирського (автобусного) міжрайонного сполучення між КПВВ «Чонгар» та селищем Новотроїцьке, зокрема для обслуговування у ЦНАП громадян України, що прибувають з Криму. 

На засіданні обговорили  перспективу облаштування центру надання адміністративних послуг (ЦНАП) в Новотроїцьку щодо прийому документів для оформлення та видачі паспортів громадян України. Було наголошено, що після здійсненої за кошти територіальних громад закупівлі відповідного обладнання, ЦНАП до літа 2018 р. розпочне обслуговування як для мешканців району, так і для громадян України з тимчасово окупованого Криму.