Маленькі зірки допоможуть Херсонщині дорослими діями

6 лет назад 0

Херсонський обласний онкологічний диспансер закликає усіх небайдужих долучитися до збору коштів на придбання сучасного обладнання. Сьогодні у Херсонському обласному Палаці молоді та студентів стартував збір благодійної допомоги для медичного закладу. Про це повідомляє прес-служба Херсонської обласної ради.


Початок благодійної акції співпав з відкриттям 23-го за ліком конкурсу юних та молодих виконавців “Маленькі зірки”. Цей захід щорічно проходить у Палаці молоді та студентів та збирає сотні й тисячі людей – конкурсантів, їхніх керівників, батьків, небайдужих до мистецтва херсонців та жителів області. Здавалося б, до чого тут онкологічні захворювання та онкологічний диспансер? Але ж рак – це проблема, з якою зіштовхуються багато людей – як особисто, так і через близьких, друзів, знайомих. Так як знаходити шляхи вирішення цієї страшної проблеми можна лише об’єднавши зусилля, комунальні заклади Херсонської обласної ради різного направлення – онкологічний диспансер та Палац молоді та студентів – зробили перший спільний крок.

“Саме сьогодні стартує благодійний марафон “Промені майбутнього”. Його метою є збір коштів на придбання променевого обладнання для нашого обласного онкологічного диспансера. На жаль, Херсонська область займає третє місце в Україні за онкологічними захворюваннями, – відзначила головний лікар Херсонського обласного онкологічного диспансеру Ірина Сокур. – Херсонський обласний онкологічний диспансер має застаріле обладнання для променевої терапії, яке має багато побічних дій та не дозволяє вилікувати пацієнтів. Лише сучасне обладнання допоможе вирішити цю проблему. Я закликаю всіх долучитися до цієї акції!”.

Нагадаємо, Херсонська обласна рада звернулася до місцевих рад регіону з приводу виділення коштів на співфінансування придбання обладнання для променевої терапії, яке потрібно закупити для онкологічного диспансеру. З цього ж питання було направлено звернення і до народних депутатів від Херсонської області. Разом з тим, 19 травня у Херсоні під егідою голови обласної ради Владислава Мангера відбудеться благодійний забіг у підтримку онкохворих дітей “Моє сонце не згасне!”. Зібрані під час заходу кошти підуть на адресну допомогу онкохворим дітям, а також підтримку відділення онкології Херсонської обласної дитячої лікарні (медикаменти, розхідні матеріали, обладнання). Все це свідчить про цілеспрямовану та поступову політику облради щодо вирішення питання онкозахворюваності на Херсонщині.