На Херсонщині 3 тисячі новачків – підприємців відкрили власну справу

7 лет назад 0

Не дивлячись на ажіотаж навколо нововведень 2017 року про обов’язкове щомісячне нарахування фізичними особи – підприємцями єдиного соціального внеску у розмірі 704 гривні, незалежно від отримання доходу або проведення діяльності, бізнес – клімат на Херсонщині поліпшується. Про це повідомляє головне управління ДФС у Херсонській області.

Так, в першому кварталі 2017 року започаткували свій бізнес 2 964 фізичні особи – підприємця, які вже сплатили за цей період до бюджетів усіх рівнів 2,2 млн.грн. податків та зборів. Кількість бізнесменів майже в 3 рази більше аналогічного періоду минулого року (1 050 підприємців). Найбільш популярним видом діяльності серед новачків – комерсантів є роздрібна торгівля – 1 425 приватних підприємців зареєстровано в цій галузі. Сферу побутового обслуговування – переважно перукарні – обрали 524 особи, авторемонтом та торгівлею запчастинами займаються 127 приватних підприємця. У сфері перевезень виявили бажання працювати 93 бізнесмена.

Свою роль, у збільшенні реєстрації новостворених підприємців в регіоні, зіграло і постійне проведення фахівцями фіскального відомства спільних заходів з правоохоронними органами по залученню до офіційного працевлаштування найманих водіїв на Херсонщині та легалізації фізичних осіб, які займаються підприємницькою діяльністю з перевезення пасажирів та надання послуг таксі без державної реєстрації. Також проводиться плідна співпраця з представниками виконавчої влади та місцевого самоврядування по залученню до офіційного оформлення трудових відносин осіб, які отримували заробітну плату в "конвертах". Крім того, фахівцями відомства проводиться інформаційно-роз'яснювальна робота в засобах масової інформації щодо переваг офіційно оформлених трудових відносин.