На Херсонщині екоінспектори виявили факт незаконного користування надрами

7 лет назад 0


Державними інспекторами екологічної інспекції у Херсонській області проведено планову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства Комунальним підприємством «Красне» Красненської сільської ради Скадовського району. Про це повідомляє сайт екологічної інспекціїї України в Херсонській області.

За результатами перевірки встановлено, що підприємство здійснює забір підземної води з артезіанських свердловин без спеціального дозволу на користування надрами, чим порушено вимоги ст.16, ст. 19, ст.23 Кодексу України про надра.

Директора підприємства притягнуто до адміністративної відповідальності та надано припис щодо усунення виявлених порушень.
Крім того, у відповідності до «Методики розрахунку розмірів відшкодування збитків, заподіяних державі внаслідок порушення законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів» інспекторами з охорони навколишнього середовища буде проведено розрахунок збитків, заподіяних державі Україна внаслідок використання комунальним підприємством «Красне» підземної води без спеціального дозволу на користування надрами