На Херсонщині неповнолітній отримав 10 років в’язниці

7 лет назад 0

Злочин стався у місті Каховка в лютому минулого року. Опівночі на вулиці 16-річний хлопець вимагав гроші у 29-річного перехожого. Коли чоловік відмовився, неповнолітній вдарив його ножем у шию, пошкодивши сонну артерію. Лікарі ледь врятували життя чоловіку. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Пораненому вдалося втекти від зловмисника. Чоловік дійшов до Каховського відділу поліції, де чергові одразу ж викликали «швидку». Слідчо-оперативна група за слідами крові вийшла на місце, де стався злочин. У неосвітленому провулку поліцейські виявили багато слідів крові, пляшку з-під пива та недопалки цигарок.

Територію міста відпрацьовували кілька екіпажів поліції. На одній з вулиць оперативники помітили хлопця, у якого на брюках були сліди крові. Його доставили до відділу поліції.

16-річний неповнолітній пояснив, що тієї ночі був разом з 15-річним другом, якого умовив разом когось пограбувати. У якості жертви обрали перехожого, який розмовляв по телефону. Вони прослідкували за ним і у темному провулку підійшли та попросили закурити. Після чого 16-річний хлопець почав вимагати у чоловіка віддати йому гроші та мобільний телефон.

Жертва відмовився, тоді неповнолітній дістав з кишені ніж та вдарив чоловіка у шию. Зі слів неповнолітнього, він хотів лише налякати жертву. Після скоєння злочину ніж він викинув, поліцейські знайшли його та направили на експертизу.

Були відкриті кримінальні провадження за ч.4 ст.187 Кримінального кодексу України «Розбій», ч.2 ст.15 КК України «Замах на злочин» та п.6 ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України «Умисне вбивство».

Бериславський районний суд призначив неповнолітньому покарання у вигляді позбавлення волі строком на 10 років.