На Херсонщині поліцейські вилучили гранату та коноплю

7 лет назад 0

В рамках проведення операції "Зброя та вибухівка" оперативники Скадовського відділення поліції отримали інформацію, що 42-річний житель одного з селищ району зберігає у себе вдома боєприпаси. За вказаною адресою поліцейські провели санкціонований обшук.

Начальник Скадовського відділення поліції Олексій Пєшков розповів, що в гаражі поліцейські знайшли предмет, схожий на корпус від гранати РГД-5 та запал до неї, який лежав окремо. Також під час огляду присадибної ділянки чоловіка оперативники виявили та вилучили 14 кущів конопель зі слідами догляду. Наркорослини та граната направлені на дослідження.

Господар домоволодіння пояснив, що коноплі вирощував для власного вживання, а гранату нібито подарував його дружині невідомий. Боєприпаси він зберігав у гаражі без певної мети.

Відкриті кримінальні провадження за ч.1 ст.310 Кримінального кодексу України "Посів або вирощування снотворного маку чи конопель" та ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами».

Відділ комунікації поліції Херсонської області