На Херсонщині поліцейські затримали жінку, яка намагалася продати свого сина

6 лет назад 0

У Херсоні працівники відділу боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми спільно зі слідчим управлінням ГУНП під процесуальним керівництвом прокуратури області затримали жінку, яка намагалася продати свого тримісячного сина за 210 тисяч гривень. На виручені кошти жінка планувала придбати будинок. Наразі дитина знаходиться у обласному дитячому будинку. З хлопчиком все добре. Працівники відділу боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми отримали інформацію, що 26-річна жителька Скадовського району хоче продати свого сина.

Поліцейські встановили, що до пошуку потенційного покупця горе-матір залучила своїх знайомих, які допомогли їй знайти клієнта в Херсоні.

Як розповів тимчасово виконуючий обов’язки начальника обласного главку поліції Микола Цап, жінка передала дитину разом з документами та речами. Також вона написала розписку, що відмовляється від сина і в подальшому не пред’являтиме на нього ніяких прав. Затримали жінку під час отримання нею коштів за дитину в сумі 210 тисяч гривень.

Поліцейські з’ясували, що мати раніше судима та вела антигромадський спосіб життя. Вона пояснила, що хотіла продати сина, а на виручені кошти придбати будинок. Також вона розповіла, що не хоче виховувати сина. А в подальшому зможе народити ще, якщо захоче.

Жінка затримана в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Відкрите кримінальне провадження за ч. 3 ст. 149 Кримінального кодексу України «Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини». Жінці може загрожувати до 15 років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Херсонської області