На Херсонщині створять сучасний освітній простір

7 лет назад 0

Нові технології в освіті поступово впроваджуються по всій території країни. На Херсонщині також дві школи вже приєднались до викладання за новими навчальними програмами, у яких матеріал подається у доступній ігровій формі. 24 липня представники компанії «Розумники» презентували керівникам сфери освіти області, міста та заступнику голови ОДА свої програми та обладнання, які полегшують процес навчання та викладання. На переконання освітян, простота і доступність управління дозволять дітям самостійно працювати з програмою, веселі анімаційні персонажі і система мотивації викличуть інтерес, а звуковий супровід допоможе швидше і краще запам'ятати новий матеріал. Програми  дозволять дітям отримати міцні й глибокі знання з предметів шкільної програми.

Такі програми і обладнання доволі дороговартісні, тому школи Херсонщини поки що використовують тільки розроблені компанією методичні рекомендації.

Кожен навчальний заклад зможе розглянути можливість придбання мультимедійного обладнання та програм для навчання вибираючи по ціні оптимальний варіант. Найближчим часом відбудуться презентації цих програм на конференціях для вчителів. Про це зазначив під час зустрічі заступник голови ОДА Андрій Балонь.

Впровадження цих програм не є обов’язковим для навчальних закладів.

Педагогічний експеримент «Розумники» розпочато згідно Наказу Міністерства освіти і науки "Про проведення дослідно-експериментальної роботи з метою прогнозування моделі використання в початкових школах освітніх електронних ресурсів на компьютерних пристроях різного форм-фактору з метою покращення та підтримки навчально-виховного процесу".

Херсонська ОДА