На Херсонщині затримана жінка, яка ошукала власників магазинів одягу

6 лет назад 0

У Скадовське відділення поліції упродовж тривалого часу надходили майже однакові заяви від власників невеликих сільських магазинів. Підприємці стверджували, що стали жертвами шахрайки. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Схема скоєння злочину була наступною. В магазини заходила невідома жінка, яка представлялася подругою власника і його постійним оптовим покупцем. Невідома казала продавцю, що власник магазину дозволив їй взяти в борг деякі речі. Продавець вірила словам невідомої та віддавала речі. Шахрайка забирала нижню білизну, комплекти постільної білизни, жіночі та чоловічі спортивні костюми та інший одяг. Постійна клієнтка обіцяла повернути гроші за речі через тиждень. Коли вона не з’являлася, продавці розповідали власникам магазинів і тоді з’ясовувалося, що такої знайомої у них немає.

Працівники Скадовського відділення поліції провели ряд оперативно-розшукових заходів та встановили особу зловмисниці. Нею виявилася 54-річна жителька Каланчацького району. Вона раніше притягалася до кримінальної відповідальності за аналогічні злочини. Але минулого разу вона брала «в борг» речі на ринках.

Жінка пояснила, що спортивні костюми та білизну продала жителям різних сіл, а отримані гроші витратила. Зловмисниці повідомлено про підозру.

Відкриті кримінальні провадження за ч.2 ст.190 Кримінального кодексу України «Шахрайство» (карається штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років).