На Херсонщині знизилася кількість неблагополучних сімей

6 лет назад 0

Останнім часом соціальні служби більше уваги стали приділяти сім`ям, які перебувають у складних життєвих обставинах. Працівники закликають вчителів, вихователів та знайомих не приховувати негативні факти, які можуть нашкодити розвитку дитини або обмежують її права.

«Сьогодні на обліку Херсонського обласного центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді знаходяться 1550 сімей, а також 3312 дітей. Це, звичайно, не відмінний результат, але показник знизився», — розповіла начальник відділу методичного забезпечення соціальної роботи Людмила Десятнікова.

За словами працівників закладу, родинам, які потрапили на облік центру надаються послуги за карткою клієнта. До них належить: психологічна, юридична, соціально-медична, економічна та психологічна допомога. Частіше дирекція дбає про працевлаштування або навчання.

Конкретно і практично з сім`ями займаються районні та міські соціальні центри. На місцях кожного з них працюють гарячі служби, куди можуть звернутися охочі. Що стосується сімей з насилля, в області діють чотири мобільні бригади:

бригада №1 – м. Генічеськ, обслуговує Генічеський та Новотроїцький райони;

бригада №2 – м. Нова Каховка, обслуговує Каховський, Бериславський, Горностаївський та Великоолександрівський райони;

бригада №3 – м.Херсон, обслуговує Білозерку, Олешки й за потреби Голопристанський район;

бригада №4 – смт Чаплинка.

«Ми повинні працювати на кінцевий результат. Добре, якщо він буде позитивним, адже бувають різні випадки. Досить-таки часто ситуації в родинах кардинально змінюються, діти відчувають себе потрібними, а це найголовніше», — прокоментували фахівці.