Новокаховські дільничні поліцейські знайшли та повернули державній установі привласнене її керівником майно

6 лет назад 0

Новокаховська поліція завершила пошуки викрадених офісних меблів та кондиціонерів з території підприємства, про зникнення яких місяць тому повідомила керівник установи. Після проведених оперативно-розшукових заходів майно на суму майже 50 тисяч гривень знайшли дільничні поліцейські за місцем фактичного проживання заявниці. Про це повідомляє прес-служба поліції області.

Кілька тижнів тому у Новокаховський відділ поліції звернулася керівник міського відділу державної установи. Посадова особа повідомила, що під час інвентаризації вона виявила нестачу частини майна підприємства. А саме: офісних шаф, столів, стільців, крісел та кондиціонерів. Крім матеріального збитку, працівники установи не могли повноцінно виконувати свої службові обов’язки у необлаштованих меблями кабінетах. Було відкрите кримінальне провадження за ст.185 Кримінального кодексу України «Крадіжка».

"Під час проведення досудового розслідування ми встановили можливу причетність самої заявниці до загадкового зникнення майна підприємства", — повідомив заступник начальника Новокаховського відділу поліції Андрій Ювченко.

Після опитування працівників підприємства поліцейські дізналися, що частина майна зникла під час переїзду установи в іншу будівлю. Тоді її керівник повідомила працівникам, що знайде для меблів місце тимчасового зберігання. Згодом вона навіть привела членів інвентаризаційної комісії в будинок, де майно підприємства зберігалося вкупі з іншим майном. Через це комісія не змогла провести опис меблів. Після чергової інвентаризації керівник установи сказала членам комісії, що нічого не знає про місцезнаходження частини майна і одразу звернулася в поліцію.

Дільничні офіцери поліції знайшли майно на території домоволодіння, де фактично проживає заявниця зі своїм знайомим. Офісні меблі та кондиціонери зберігалися у сараї. Під час вилучення майна жінка навіть не вийшла з будинку і спостерігала за діями поліцейських з вікна. Працівники поліції вже повернули майно підприємству.

У відношенні керівника державної установи внесені відомості у єдиний реєстр досудових розслідувань за ч.1 ст.191 Кримінального кодексу України «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем». Жінці може загрожувати штраф, виправні роботи, обмеження волі на строк до 4-х років або позбавлення волі на строк до 4-х років.