Поліція розшукала неповнолітню з Іванівського району, яка пожартувала про своє викрадення

4 года назад 0

Вночі у Іванівське відділення поліції зателефонувала 32-річна жителька району. Жінка була у розпачі і повідомила, що її 15-річну доньку малознайомі люди силою посадили до автомобіля та увезли в невідомому напрямку. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Жінка розповіла, що ввечері до неповнолітньої приїхав старший за неї знайомий на автомобілі «ВАЗ». Дівчина вийшла з ним поговорити. Коли через годину вона не повернулася, мати зателефонувала доньці. Вона сказала, що її силою утримують в машині та кудись везуть.

Як повідомив начальник Іванівського відділення поліції Ігор Кузьменко, на пошуки неповнолітньої орієнтували всі сили поліції, були попереджені колеги з сусідніх районів. Правоохоронці встановили особу водія «ВАЗу». Ним виявився 25-річний житель одного з сіл району, неодноразово судимий за різні злочини.

Приблизно о 03:00, за 60 км від місця ймовірного викрадення, працівники сектору реагування Генічеського відділу поліції біля одного з сіл району зупинили розшукуваний автомобіль. В салоні знаходилася жива і неушкоджена школярка разом з друзями. Дівчина пояснила, що з нею все добре і вона просто вирішила пожартувати над мамою, вигадавши історію про викрадення. Неповнолітня не знала про наслідки свого вчинку.

У водія поліцейські виявили ознаки алкогольного сп’яніння, тож у його відношенні склали адміністративний протокол за ст.130 «Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції» КУпАП. Чоловік виправдовувався, що не знав про жарт з викраденням своєї неповнолітньої пасажирки.

Працівники поліції доставили дівчину додому і передали батькам, яким порадили краще доглядати за донькою, а особливо, слідкувати за колом її спілкування.