При Херсонській ОДА створено науково-дослідний центр моніторингу регіональної вищої освіти

7 лет назад 0

При Херсонській ОДА створено науково-дослідний центр моніторингу регіональної вищої освіти, який вивчатиме та спостерігатиме за станом вищої освіти в області.

Відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації №413 від 14 червня 2017 року керувати науково-дослідним центром буде заступник голови ХОДА Андрій Балонь. До його складу увійшли також керівники та викладачі Херсонської філії Національного університету кораблебудування ім. адмірала Макарова, які будуть здійснювати діяльність центру на громадських засадах.

Метою діяльності центру є моніторинг та вивчення стану системи вищої освіти в області, інтеграції в європейський і світовий простір, формування регіонального замовлення на підготовку спеціалістів у вищих навчальних закладах Херсонської області, а також вивчення поточного стану, змін, тенденцій та перспектив розвитку вищої освіти на Херсонщині.

Моніторинг регіональної вищої освіти включає збір та узагальнення інформації, наданої вищими навчальними закладами, науковими установами та іншими закладами області, що належать до галузі освіти, підприємствами, установами та організаціями усіх форм власності. Моніторингом будуть охоплені питання, пов'язані з підготовкою та перепідготовкою висококваліфікованих фахівців, формуванням регіонального замовлення на підготовку фахівців з вищою освітою у вищих навчальних закладах Херсонської області. У межах моніторингу регіональної вищої освіти передбачається виконання комплексу досліджень, які включають аналіз, оцінку та прогнозування процесів, що відбуваються у регіональній вищій освіті.

Результати моніторингу будуть узагальнюватися у вигляді графіків, статистичних таблиць, діаграм та рекомендацій для підготовки обґрунтованих управлінських рішень стосовно функціонування і розвитку вищої освіти Херсонської області.

Херсонська ОДА