Сергій Рибалко: продовжуємо працювати над проектом водовідведення у Новій Маячці

5 лет назад 0

Руйнівна вода у Новій Маячці… І поки люди усувають наслідки масштабних підтоплень, експерти взялися за вирішення проблеми. Проект щодо роздільного збирання води та зміни до нього обговорили в ході робочої наради. Свою ініціативу продовжує Сергій Рибалко, депутат та голова постійної комісії із земельних питань та екології Херсонської обласної ради.
Засідання проходить вдруге. На сьогодні вже визначені основні етапи реалізації проекту. Експерти врахували як фінансовий ресурс, так і особливості вже існуючої дренажної системи.
У свою чергу Сергій Рибалко звернувся до представників Басейнового управління водних ресурсів і Олешківського міжрайонного управління водного господарства. Питання одне – чи потрапляють об’єкти проекту у відомство цих установ.
Начальниця Олешківського міжрайонного управління водного господарства Галина Горобей пояснює, що проект горизонтального дренажу – один із найбільш компромісних варіантів. Він буде ефективний та мінімально затратний у «поїданні електроенергії», тож селищна рада його нормальне функціонування зможе забезпечити.
Андрій Лукін запрошений у якості експерта проекту «Захист від шкідливої дії вод селища Нова Маячка». Спеціаліст пояснює, що документ потребує уточнень із боку його авторів – Інституту водних проблем меліорації Національної Академії Наук України.
Депутат Сергій Рибалко підсумками наради щодо дренажної системи у Новій Маячці задоволений. Узгоджений експертами проект розділено на три частини.