Скадовська РДА представила програму розвитку району

6 лет назад 0

Вчора в ОДА розпочалася презентація проектів Програми економічного, соціального та культурного розвитку районів і міст обласного значення Херсонської області на 2018 рік. Першими свою програму представило керівництво Скадовського району на засіданні, яке відбулося за участю заступників голови облдержадміністрації та керівників структурних підрозділів ОДА. У презентованій програмі наведено аналіз та тенденції економічного і соціального розвитку району у 2017 році, визначено головні проблеми, цілі, завдання розвитку економіки та соціальної сфери району на 2017 рік. Серед пріоритетних завдань – сприяти розвитку агропромислового комплексу, сфери туризму і рекреації, альтернативної енергетики, інфраструктури та соціальної сфери.

За результатами аналізу результатів оцінки соціально-економічного розвитку за підсумками I півріччя 2017 року Скадовський район займає 8-е місце в області за цими показниками розвитку. За обсягом прямих іноземних інвестицій у розрахунку на одну особу населення район посідає 1-е місце, за обсягом виконаних будівельних робіт розрахунку на одну особу населення — 3-е місце. Про це поінформував на засіданні радник голови ОДА з економічних питань Микола Вороніч.

Крім того, відзначено отримання районом високої урожайності зернових культур та озимої пшениці в сільськогосподарських підприємствах, за якими район також займає перше місце.

Але є напрямки роботи, за якими Скадовський район має чи не найнижчі позиції, зокрема, за показниками середньомісячної зарплати на одного працюючого – 16 місце, часткою сумарної потужності котелень на альтернативних видах палива в регіоні — 18 місце, кількості поголів'я великої рогатої худоби у сільгосппідприємствах — 14 місце та поголів'я корів — 13 місце.

Оцінка результатів соціально-економічного розвитку району свідчить про наявність проблемних питань, які потребують спільного опрацювання та прийняття ефективних управлінських рішень.

Як було зазначено за результатами обговорення проекту програми, він потребує доопрацювання згідно з рекомендаціями заступників голови облдержадміністрації та керівників структурних підрозділів ОДА.

Прес-служба Херсонської ОДА