«СНІД – інша пандемія!». В ХДУ пройшла навчальна лекція від фахівців лікарні ім. Є. Карабелеша

3 года назад 0

Щороку 1 грудня світова спільнота привертає увагу людей до Всесвітнього Дня боротьби зі СНІДом. Цього року цей день проходить під гаслом «СНІД – інша пандемія!» та має нагадати, що на тлі боротьби з коронавірусом не можна забувати про людей, які живуть з ВІЛ та СНІД.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, поки в інших країнах фіксується скорочення випадків інфікування ВІЛ-інфекцією – в Україні цей показник лише збільшується. Наразі наша країна має найвищий рівень поширення епідемії СНІДу серед країн Східної Європи та Центральної Азії. Тож в рамках Всесвітнього Дня боротьби зі СНІДом для студентів медичного факультету ХДУ пройшла навчальна лекція від фахівців лікарні ім. Є. Карабелеша.

Лікар-інфекціоніст Наталія Риженко наголошує, в першу чергу необхідно розуміти як проявляється дана хвороба та чим відрізняються поняття «ВІЛ» та «СНІД».

Пані Наталія зазначає, щороку в Україні діагностується від 2 до 3 тисяч хворих на СНІД. В більшості випадків інфікування відбувається через необізнаність, тому говорити про цю проблематику важливо