Спецпідрозділом УСБУ в Херсонській області викрито корупційну схему заробітку в період нересту

5 лет назад 0

Спецпідрозділом УСБУ в Херсонській області викрито корупційну схему заробітку в період нересту. Оперативниками ВБКОЗ УСБУ в Херсонській області викрито схему особистого збагачення посадовими особами національного природного парку «Нижньодніпровський».

Так, два керівника природоохоронних відділень вказаної установи за попередньою змовою та з залученням посередника, організували механізм отримання неправомірної вигоди за невжиття заходів по відношенню до рибалок в ході вилову водних живих ресурсів на акваторії Дніпро – Бузького лиману в період нерестової заборони.

Зокрема, в раках кримінального провадження, спільно з СУ ГУНП в Херсонській області та за процесуального керівництва військової прокуратури Херсонського гарнізону, захоплено на гарячому посередника та керівників Білозерського та Геройського природоохоронних відділень НПП «Нижньодніпровський» при отриманні ними частини неправомірної вигоди в розмірі 15 500 гривень. Загальна сума коштів яка вимагалась становила 25 000 щомісячно.

За вказану суму особі надавалось право проводити вилов водних живих ресурсів на території паркової зони без документів та під час нересту. Наразі посереднику оголошено про підозру за ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 КК України, двом посадовим особам за ч. 3 ст. 368 КК України. Провадяться слідчі дії з метою встановлення посадових осіб з числа керівництва НПП «Нижньодніпровський», які надали «дозвіл» на організацію механізму збагачення своїм підлеглим керівникам середньої ланки.