Ювенальні поліцейські разом з дільничними офіцерами перевірили родини, які перебувають на обліку у соціальних служб

4 года назад 0

Ювенальні поліцейські постійно проводять профілактичну роботу з родинами, які потрапили у складні життєві обставини. Інспектори перевіряють умови проживання дітей у таких сім’ях, чи повноцінно вони харчуються, чи відвідують навчальні заклади, наявність у малюків сезонного одягу, іграшок та канцелярських предметів. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Під час заходів поліцейські роз’яснюють батькам норми чинного законодавства щодо обов’язків з виховання та розвитку дітей. Надають інформацію щодо адміністративної і кримінальної відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків. Також попереджають про недопущення домашнього насильства.

— У нашій області проживають майже 1600 родин, які потрапили у складні життєві обставини, і вони завжди отримують підтримку, консультації та профілактичну допомогу поліцейських. Адже наше основне завдання – не покарати батьків, а допомогти їм виправити ситуацію, — зазначив начальник відділу ювенальної превенції поліції Херсонщини Ярослав Шанько.