Російські війська почали обстрілювати окуповане лівобережжя Херсонщини – речник ОВА

5 месяцев назад 0

Російські військові почали обстрілювати лівобережжя Херсонської області, щоб зупинити контрнаступ Сил оборони. Вони частіше почали використовували керовані авіаційні бомби, які скидають на населені пункти лівобережжя.

Про це  в ефірі телемарафону повідомив керівник пресофісу Херсонської ОВА Олександр Толоконніков.

“Що стосується авіабомб, то ними вони стали обстрілювати лівобережжя. Я так розумію, це хаотичні обстріли. Вони дуже бояться контрнаступу. Вони намагаються зупинити контрнаступ наших хлопців”, — сказав він.

Населений пункт Кринки практично знищений, на правому березі знищують Веселе та Козацьке, говорить керівник пресофісу ОВА.

За його словами, російські військові “дістають” майже до кожного куточку Херсона, але останнім часом скеровують обстріли на Білозерську громаду.

Також Олександр Толоконніков зауважив, що в деяких громадах люди повідомляють, що російські війська почали активно мародерити.

"Є випадки, коли підʼїжджають цілі вантажівки до домівок, в яких люди не проживають та загружають все підряд. Таким чином вони показують місцевим, що вони тут ненадовго і скоро будуть тікати".

У Центрі нацспротиву писали, що окупаційна влада вилучає транспортні засоби на окупованій території Херсонщини.

У Новій Каховці військові РФ у житлових будинках ставлять кулемети, автомати. Міський голова розповів про ситуацію в місті.

В окупованій Каховці представники окупаційної влади обходили будинки місцевих жителів та збирали заявки на отримання паспорта РФ.