В акваторії Дніпро-Бузького лиману водні поліцейські виявили двох браконьєрів

5 лет назад 0

Сьогодні вночі під час відпрацювання акваторії Білозерського району працівники відділення поліції в порту «Херсон» викрили двох місцевих мешканців у незаконному вилові риби. Завдана правопорушниками природньому середовищу шкода становить понад 24 тисячі гривень. Відтепер їм може загрожувати обмеження волі на строк до трьох років. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Як розповів начальник підрозділу Максим Жарков, поліцейські виявили правопорушників на території Дніпро-Бузького лиману поблизу с. Софіївка. Вони як раз підійшли на човні до берега та складали виловлену рибу в мішки, які завантажували в багажник автомобіля. В ході огляду у чоловіків були вилучені 16 місинових сіток довжиною 800 метрів. Як з’ясувалось, вони незаконно виловили 89, лящів, 26 коропів, 14 карасів та 2 соми. Сума завданих природньому середовищу збитків становить 24174 гривні.

Риба, сітки, автомобіль та човен вилучені. Білозерським відділенням поліції відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.249 Кримінального кодексу України. За незаконний вилов риби чоловікам загрожує штраф у сумі від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років