В Олешках поліцейські затримали чоловіка за розбійний напад на пенсіонерку

4 года назад 0

Вчора приблизно о 11:30 в «Єдиний центр 102» зателефонувала налякана 77-річна жителька м. Олешки. Жінка розповіла, що до неї в квартиру прибігла сусідка вся у крові, на яку напав місцевий мешканець. Упродовж 30 хвилин поліцейські знайшли й затримали нападника в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України.

Як з’ясували правоохоронці, в квартиру 70-річної пенсіонерки прийшов її знайомий. Чоловік був у стані алкогольного сп’яніння та почав вимагати у потерпілої пляшку горілки. Жінка сказала, що щойно повернулась з лікарні після тривалого лікування і наказала чоловіку забиратися геть з її квартири. Тоді нападник схопив зі столу ніж, приставив його до живота пенсіонерки і почав погрожувати розправою, якщо вона не дасть йому горілку. Потерпіла схопилася за лезо ножа та намагалась вирватися. Чоловік, міцно тримаючи ніж, наказав жінці йти до серванту. Пенсіонерка дістала горілку з шухляди і віддала нападнику. Схопивши пляшку оковитої, він кинув ніж та вибіг з квартири.

За словами начальника Олешківського відділення поліції Вадима Ковальчука, правоохоронці з’ясували, що нападнику 34 роки і за місцем його мешкання одразу виїхали оперативники підрозділу. Чоловік був вдома у стані сильного алкогольного сп’яніння. Речі нападника були у крові, а на столі стояла надпита пляшка горілки. Поліцейські затримали чоловіка в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Потерпілу доставили в районну лікарню, де їй була надана необхідна медична допомога.

Наразі чоловіку повідомлено про підозру за ч.1 ст. 187 Кримінального кодексу України «Розбій». Вирішується питання про обрання підозрюваному міри запобіжного заходу. Йому може загрожувати до 7 років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Херсонської області