В суді вирішать, чи може Інститут нацпам’яті мати вплив на перейменування вулиць

4 года назад 0

Правомірність втручання Українського інституту національної пам’яті у здійснення міськрадою функцій щодо найменування і перейменування вулиць Окружний адмінсуд Києва розгляне 9 січня 2020 року.

Відповідне рішення про перерву у справі за позовом Харківської міської ради до інституту нещодавно ухвалив ОАСК, передає «Закон і Бізнес» з посиланням на прес-службу суду.

19 червня 2019 року Харківська міська рада проголосувала за повернення проспекту Григоренка у Харкові імені маршала Жукова. Володимир В'ятрович, який на той момент обіймав посаду директора УІНП, заявив, що таке перейменування порушує закон. 10 вересня Харківський окружний адмінсуд скасував рішення міськради. Харківська мерія подала апеляцію, але програла справу.

Тоді Харківська міськрада звернулася до Окружного адмінсуду з вимогою визнати протиправним втручання УІНП у здійснення нею функцій і повноважень щодо найменування і перейменування вулиць міста. Крім того, міськрада вимагає від суду зобов’язати інститут утриматись від подібного втручання.

Суд, розглянувши клопотання відповідача про перенесення судового засідання, оголосив  перерву до 9 січня 2020 року.