Василь Зеленчук: Все місто на цілий тиждень поринуло у справжню театральну атмосферу

5 лет назад 0

За участі першого заступника голови Херсонської обласної ради Василя Зеленчука сьогодні, 24 травня, відбулася Всеукраїнська нарада керівників театрів України.

«Ми завжди беремо участь у фінансуванні міжнародного фестивалю «Мельпомена Таврії». І будемо продовжувати підтримувати фестиваль. Велика подяка Олександру Андрійовичу Книзі, який є не тільки ініціатором проведення такого заходу в Херсоні, а й його щорічним «двигуном». Також хочу подякувати всім спонсорам за вагому підтримку «Мельпомени». Завдяки цьому все місто на цілий тиждень поринуло у справжню театральну атмосферу. Десятки чудових вистав, знайомство з творчістю відомих іноземних театрів – це неперевершені емоції. Дякую вам усім за них» , – звернувся до присутніх директорів театрів Василь Зеленчук під час свого виступу.

Окрім цього, він відзначив, що попри глобальну комп’ютеризацію та стрімкий розвиток гаджетів, театр продовжує залишатися джерелом живої енергії. Тож перший заступник голови облради побажав митцям творчих успіхів та достойної підтримки від держави.

У рамках наради керівники театрів України розглянули та обговорили пропозиції щодо внесення змін до Закону України «Про театри і театральну справу», а також розглянули необхідність оновлення наказу Міністерства культури України від 27.07.2012 № 798 «Про затвердження примірних штатних розписів державних та комунальних театрів».