Владислав Мангер про КНП: «Ми маємо врахувати всі «за» та «проти»

5 лет назад 0

Сьогодні, 31 липня, голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер провів засідання голів фракцій депутатського корпусу. Для обговорення у головуючого було заплановано чимало питань, які потрібно було узгодити перед позачерговою сесією обласної ради. Проте детально депутати зупинилися на темі проведення процедури перетворення комунальних закладів охорони здоров’я – об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Херсонської області у комунальні некомерційні підприємства (КНП).

Наразі під реформування на Херсонщині мають потрапити 20 комунальних закладів.

«Питання нагальне і складне, проте нам треба врахувати всі «за» та «проти», аби прийняти виважене рішення. Крім того, важливо пам’ятати про висновок постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та здорового способу життя, яка погодилася з припиненням комунальних закладів охорони здоров’я шляхом перетворення їх у комунальні некомерційні підприємства» , – зазначив голова облради.

Голови фракцій погодилися із даною необхідністю. Таким чином, питання буде винесено на розгляд позачергової сесії, дату якої Владислав Мангер призначить окремо.