Воїни АТО нечасто просять про допомогу, але дуже її потребують

5 лет назад 0

Комунальне некомерційне соціальне підприємство «Оберіг» Херсонської обласної ради продовжує роботу в напрямку національно-патріотичного виховання молодого покоління.

Представники організації, в першу чергу, вчать поважати наших воїнів, які захищають кордони України від агресора на Сході, та по можливості допомагати демобілізованим, адже багатьох війна покалічила фізично. Без руки, ноги…але сильні духовно – вони нечасто просять про допомогу, але дуже її потребують…

Так, про українсько-російську війну, про подвиги наших захисників, про волонтерів та капеланів говорили 18 жовтня з переможцями військово-патріотичної гри «Творці сучасності» – учнями Костогризівської ЗОШ I – III ступенів під час перегляду виставки «АТО. Хроніка війни» у приміщенні Херсонського обласного краєзнавчого музею. Спілкувалися з відвідувачами учасник бойових дій, голова ГО «Українська Єдність», а на сьогоднішній день ще й в.о. директора КНСП «Оберіг» Ігор Кравець та науковий співробітник музею Андрій Никитюк, які познайомили школярів з Книгою пам’яті загиблих героїв Херсонщини та разом з ними відвідали одну з херсонських військових частин.

Всією правдою про життя під обстрілами та на мирній землі поділився ветеран АТО, член ГО «Українська Єдність» Артем Кириченко під час уроку мужності у Херсонській гімназії № 6 в понеділок, 21 жовтня.

Окрім цього, в.о. директора КНСП «Оберіг» Ігор Кравець особисто проводить для школярів лекції з теми «Вибухонебезпечні предмети. Небезпечні знахідки». Так, навіть на території Херсонщини ця тема актуальна і досі. Снаряди та міни Другої світової війни зберігаються у херсонській землі та чекають свого часу. Через стільки років вони досі небезпечні, особливо для допитливої малечі. Протягом минулого тижня Ігор Кравець знайомив учнів Білозерської ОТГ, с.Микільське, с.Дар’ївська, с.Кіселівка, с.Кізомис та с.Чорнобаївка з різновидами вибухонебезпечних предметів. До них належать: артилерійські снаряди, реактивні та інженерні міни, авіабомби, детонатори, ручні гранати, набої різних видів. Усі вони містять вибухові речовини й можуть вибухнути від удару, тертя, струсу або інших механічних дій. Аби школярі краще запам’ятали предмети, що несуть смертельну небезпеку, лектор підготував для них наглядний матеріал – уже знешкоджені вищезазначені вибухонебезпечні предмети.

Також очільник КНСП «Оберіг» взяв участь в заході комунального закладу «Центр еколого-натуралістичного творчості учнівської молоді» Херсонської обласної ради – «Посвята в юннати». Це один з традиційних заходів Центру. В юннати посвячують тих, хто любить і цінує природу, піклується про навколишній світ, готовий присвятити себе захисту та охороні природи.

На цьому тижні «Оберіг» продовжить працювати в наміченому напрямку, а херсонців просить бути людяними та допомагати учасникам АТО!