Впроваджено проект: Подовський навчально-виховний комплекс відремонтував свою їдальню

5 лет назад 0

У минулому році Херсонська обласна рада вперше провела обласний конкурс проектів розвитку територіальних громад сіл, селищ, міст Херсонської області. Тоді на участь у конкурсі було подано лише 21 проект, проте вже цьогоріч кількість учасників зросла майже вдвічі. Конкурс набирає популярності і це не дивно, оскільки за його умовами обласна рада співфінансує половину вартості проекту.


Вражають і результати уже впроваджених проектів першого обласного конкурсу, фінансування яких проходить у 2018 році. З ними і знайомитимемо вас в найближчий час на офіційному сайті.

Перший на черзі – проект навчально-виховного комплексу «Подовська ЗОШ I-III ступенів ясла-садок» (с.Подове, Новотроїцького району) щодо капітального ремонту їдальні та харчоблоку НВК, адже здоров’я дітей – основа здоров’я майбутніх поколінь.

Ще у 2017 році їдальня не лише не відповідала сучасним вимогам, а й перебувала в аварійному стані. Прогнилі дерев’яні дверні та віконні конструкції, уже давно віджиле технологічне обладнання та меблі, застаріла система водопостачання та водовідведення тощо. Такий стан приміщення унеможливлював створення комфортних умов для перебування дітей у закладі.

Проте, завдяки спільній роботі керівництва самого закладу та місцевої влади було розроблено проект «Капітальний ремонт їдальні та харчоблоку навчально-виховного комплексу «Подовська ЗОШ I-III ступенів ясла-садок», який отримав погодження на районному рівні та став одним із перших переможців в обласному конкурсі.



У рамках проекту відремонтовано підлоги у залах всіх виробничих та допоміжних приміщеннях, здійснено заміну дверей та віконних блоків, відремонтовано опорядження стін та стелі, замінено існуючу застарілу електро- та водомережі, каналізацію, придбано нові меблі для їдальні, виробничих і підсобних приміщень.

Загальна вартість робіт становила 200 тис. грн, з яких обласна рада профінансувала 50% від загальної суми, тобто 100 тис. грн, місцевий бюджет – 80 тис. грн., організація партнер ТОВ «Лана-Подове1» – 20 тис. грн.

Облаштувавши приміщення їдальні відповідно до санітарно-гігієнічних норм та естетичних вимог, керівництво сільської та районної рад вирішили знайти кошти і на нове обладнання для їдальні. За словами сільської голови Подового Світлани Хлуплянець, додатково було виділено близько 100 тис. грн, за рахунок яких придбано нову електроплиту, кухонну витяжку та нові мийки.