У Генічеську поліцейські затримали підозрюваних у грабежі будинку літнього чоловіка

5 лет назад 0

Здобиччю нападників стали 3500 гривень, 10 літрів домашнього вина та документи 86-річного потерпілого. Злочин стався приблизно о 03:00 у приватному будинку в місті Генічеськ. Троє невідомих в масках і рукавичках виставили віконне скло і проникли в дім, де мешкає літній чоловік. Зловмисники зв’язали господаря та вимагали показати, де він ховає гроші. Забравши кошти, невідомі втекли. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Над встановленням осіб зловмисників та місцем їх переховування працювала спільна група працівників Генічеського відділу поліції, управління карного розшуку та слідчого управління обласного главку поліції. В результаті були встановлені особи трьох нападників. Усі раніше судимі за вбивства, нарко та майнові злочини, їм від 42 до 54 років, двоє жителі Генічеська, третій з іншої області.

За словами начальника Генічеського відділу поліції Сергія Балути, затримання зловмисників відбувалося одночасно за місцями їх проживання в районному центрі. У фігурантів проведено ряд обшуків, вилучені речові докази їхньої злочинної діяльності, а також два пістолети і ручний протитанковий гранатомет, які направлені на експертизу.

Наразі перевіряються злочинні зв’язки затриманих, а також їх можлива причетність до скоєння інших злочинів на території області. Встановлюється походження зброї і мета її зберігання.

Відкриті кримінальні провадження за ч.3 ст.186 Кримінального кодексу України «Грабіж» та ч.1 ст.263 КК України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами». Зловмисники затримані в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Найближчим часом їм буде обрано міру запобіжного заходу.