У Херсоні невідомі «зняли порчу» на 100 тисяч гривень

5 лет назад 0

В Херсоні через шахраїв-цілителів 78-річна жінка втратила 100000 гривень. Зловмисники нібито провели обряд «знаття порчі» з сина жінки, забравши у неї гроші. Наразі поліція встановлює особи зловмисників.

Потерпіла сиділа на лавці біля під’їзду, коли до неї підійшли невідомий чоловік років 60 та молода дівчина, на вигляд років 20. Вони розповіли пенсіонерці, що їм ніде жити. Жінка запропонувала їм переночувати у неї вдома за невелику суму грошей.

У квартирі за чашкою чаю жінка розповіла незнайомцям, що її син дуже хворіє. Гостя, скориставшись можливістю, повідомила господарці, що володіє даром зцілювати людей. Вона попросили кілька яєць, після чого почала водити ними по жінці.

Потім дівчина сказала пенсіонерці, що на її родину наведена порча та потрібно провести ритуал очищення всіх грошей, які є у помешканні. Жінка винесла зі схованки 100000 гривень, які передала «цілительці». Дівчина загорнула їх у скатертину, поводила руками та лишила згорток на столі. Потім повідомила, що також потрібно провести один ритуал на вулиці, але згорток з грошима повинен полежати кілька годин на столі. Чоловік з дівчиною вийшли на вулицю, а жінка лишилася чекати їх на кухні.

Гості кілька годин не поверталися, після чого жінка вирішила перевірити згорток з грошима. Розгорнувши скатертину, пенсіонерка грошей не знайшла, натомість побачила там лише кухонний рушник.

За даним фактом в поліції відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України.

Шановні громадяни! Будьте більш обачні та попередьте своїх літніх батьків, родичів та сусідів, особливо тих хто проживає один:

– ні в якому разі не можна пускати у своє житло сторонніх людей;

– не можна розповідати нікому про свої заощадження та не показувати, де вони зберігаються;

– не можна довіряти незнайомцям, які пропонують будь-яку магічну допомогу.

Відділ комунікації поліції Херсонської області