У Херсоні поліція викрила посадових осіб Херсонської міської ради

7 лет назад 0

Слідчі поліції спільно з працівниками управління Служби безпеки України, обласної прокуратури та Управління захисту економіки в області викрили незаконну діяльність діючого керівника одного з підрозділів разом з підлеглим та колишнього керівника іншого підрозділу Херсонської міської ради.

Як повідомив заступник начальника Головного управлінняНаціональної поліції в Херсонській області Микола Вербицький, під час проведення досудового розслідування встановлено, що діючий начальник одного з управлінь держустанови разом зі своїм підлеглим, використовуючи службове становище, внесли завідомо неправдиві відомості до актів виконаних робіт щодо реконструкції однієї зі шкіл у передмісті Херсона.

З бюджету на рахунок товариства з обмеженою відповідальністю, з яким було укладено договір на проведення ремонтних робіт, були перераховані кошти. Насправді ж, роботи були виконані не у повному обсязі. Таким чином, вказані посадові особи незаконно обернули виділені державою гроші на користь вказаного товариства. В результаті чого державі завдані збитки на суму понад 360 тисяч гривень. Також, в рамках кримінального провадження викрито колишнього керівника іншого підрозділу держустанови, який уклав договір з товариством з обмеженою відповідальністю на придбання 290 євроконтейнерів для збору твердих побутових відходів. На підставі вказаного договору на рахунок товариства були перераховані гроші на придбання контейнерів. В подальшому з’ясувалося, що вказані контейнери не відповідають технічним характеристикам, зазначеним у тендерній документації. В результаті чого державі завдані збитки на суму 200 тисяч гривень.

Слідчі поліції проводять досудові розслідування у рамках кримінальних проваджень, відкритих за ч.3, 4 ст.191 Кримінального кодексу України «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем» та ч.2 ст.366 Кримінального кодексу України «Службове підроблення».На теперішній час посадовим особам повідомлено про підозру, їх затримано в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Відділ комунікації поліції Херсонської області