У Херсоні спільник телефонного шахрая засуджений на понад 2 роки позбавлення волі

6 лет назад 0

Жертвами зловмисника стали 6 жителів Херсона віком від 70 до 89 років. Потерпілі віддали спільнику усі заощадження: близько 40 тисяч гривень та 800 ЄВРО. За кожну успішно виконану операцію по передачі грошей, кур’єр отримував грошову винагороду. Зловмисника затримали працівники управління карного розшуку обласного главку поліції. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Оперативники встановили весь ланцюг шахрайської схеми. Зловмисники телефонували жителям Херсона, представлялися працівниками правоохоронних органів. Батькам казали, що їх сини або онуки скоїли правопорушення. За непритягнення родичів до кримінальної відповідальності, псевдоправоохоронці вимагали гроші. Коли жертви погоджувалися на умови, шахраї телефонували кур’єру і давали вказівку, коли і у кого забрати гроші. Посередник на таксі приїжджав за вказаною адресою і забирав кошти, після чого переводив їх на рахунки зловмисників.

Посередником телефонних шахраїв виявився 29-річний одесит. Було встановлено, що телефонні дзвінки надходили з місць позбавлення волі, які розташовані на непідконтрольній Україні території. Затриманий кур’єр проживав в Одесі, а у Херсоні винаймав квартиру, поки його замовники упродовж тижня-двох ошукували місцевих жителів. Коли організатори завершували «роботу» в Херсоні, кур’єр переїжджав до іншого міста. Оперативники затримали посередника під час спроби отримання ним 50 тисяч гривень від пенсіонера.

Були відкриті кримінальні провадження за ч.2 ст.190 Кримінального кодексу України «Шахрайство». Згідно з вирком суду чоловіка визнано винним у інкримінованому йому злочині та призначене покарання у вигляді 2 років 6 місяців позбавлення волі.