За колабораціонізм судитимуть чоловіка, який очолив окупаційну адміністрацію Новоолексіївки на Херсонщині

9 месяцев назад 0

За фактом колабораційної діяльності прокурори Херсонської області скерували до суду обвинувальний акт стосовно місцевого жителя Аслана Алієва, який обійняв посаду так званого «начальника Новоалексеевского территориального управления» в незаконно створеному органі – «Генической военно-гражданской администрации». 

Про це повідомила Херсонська обласна прокуратура.

Як зазначають у дописі, він проводив наради та брав участь у засіданні круглого столу в «Державній раді» тимчасово окупованого Криму, затверджував нового «керівника» місцевого ліцею.

Також Алієв давав інтерв’ю російським ЗМІ, у яких підтримував діяльність незаконно створених та підконтрольних окупантам органів, схвалював проведення псевдореферендуму.

Раніше ми писали, що в окупованій російськими військами Генічеській громаді з’явився новий колаборант – перший відомий представник кримськотатарського народу, який пішов на відкриту співпрацю із ворогом. Так званим “старостою” селища Новоолексіївка став місцевий житель Аслан Алієв.

Теплодарський міський суд Одеської області визнав Геннадія Недялкова винним у колабораціонізмі. Минулого року він обійняв посаду голови Голої Пристані при окупантах. Його заочно засудили до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.