У Херсоні суд задовольнив клопотання слідчого та відправив підозрюваного в грабежі під арешт

4 года назад 0

13 травня близько о півдня до поліції надійшло повідомлення про пограбування в центрі міста. 58-річна мешканка обласного центру розповіла, що поверталась додому з «Центрального» ринку. Раптом на вул. Московській до неї ззаду підбіг невідомий чоловік і зірвав з шиї золотий ланцюжок. Упродовж кількох днів оперативники Херсонського відділу поліції встановили особу та місцезнаходження нападника. Наразі суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Під час оперативно-розшукових заходів поліцейські переглянули записи з камер спостереження, встановлених на маршруті заявниці. В об’єктив декількох камер потрапив чоловік, який деякий час йшов позаду жінки. До моменту скоєння злочину на ньому була куртка, яку він одразу зняв тільки-но зник з поля зору потерпілої. Правоохоронці звернули увагу на примітну футболку з червоними та білими смугами, в якій залишився нападник. Через кілька днів оперативники побачили підозрюваного в цій самій футболці біля одного закладу зі скупки ювелірних виробів.

Як розповів начальник Херсонського відділу поліції Олександр Говорун, зловмисником виявився 34-річний мешканець Голопристанського району. Він вже неодноразово був судимий за майнові злочини. При цьому, тільки 12 травня громадянин звільнився із Вінницької виправної колонії, де відбував покарання за розбійний напад. Приїхавши наступного дня в Херсон, чоловік одразу повернувся за старе «ремесло». Затриманому було повідомлено про підозру у вчинені злочину, передбаченому ч.2 ст.186 Кримінального кодексу України «Грабіж». Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Наразі він перебуває в слідчому ізоляторі. Триває досудове розслідування.